Ingrediente
Carne cu mult os de pui, de vaca sau vitel (cca 300 g)
3 morcovi
1 patrunjel
1 telina mica
1ceapa
1/2 suc de rosii sau 500 g rosii proaspete
30 g unt
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Carnea se fierbe aprox 1 ora intr-o cratita de 1 l in apa cu sare. Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc in unt. Se stinge apoi totul cu supa de carne. Cand s-a muiat zarzavatul (dupa circa 30-40 min) se adauga sucul de rosii sau rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Se mai lasa la foc inca 15 min, apoi se potriveste gustul cu o lingurita de Delikat si, facultativ, se poate pune un varf de lingurita cu piper. Se ia de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin, apoi totul se mixeaza cu blenderul rezultand o crema delicioasa.
La servire se poate aduga smantana, frunze proaspete de patrunjel si crutoane de paine prajita.
Bon apettit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu