Powered By Blogger

duminică, martie 20, 2011

Prajitura Capuccino Dream

Ultima mea inventie, o prajitura cu blat de cacao, cocos si crema capuccino. Ceva dulce pentru o duminica linistita!


Sa incepem. Avem nevoie de:

300 g faina , 150 g zahar , 150 g margarina, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 g grame smantana ,1 ou , 150 g stafide si un plic capuccino pentru primul blat.

6 albusuri, 250 g zahar, 1 borcan compot de visine, 1 plic zahar vanilat si 150 g nuca de cocos pentru blatul doi.

6 galbenusuri, o budinca de vanilie, 500 ml lapte, 250 g unt, 250 g zahar si un plic de capuccino pentru crema.

Pentru blatul de cacao se amesteca margarina cu zaharul, adaugam oul si smantana, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si un plic de capuccino , apoi jumatate din cantitatea de stafide pe care le-am inmuiat in putin rom.



Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si il lasam sa respire pana ce caramelizam 7 linguri de zahar ce
urmeaza a-l imprastia exact peste acelasi blat impreuna cu restul de stafide.

Intre timp batem cele 6 albusuri cu zaharul , 1 plic de zahar vanilat si 1 strop de lamaie ca sa fie mai pufos. La final adaugam nuca de cocos si visinele fara samburi of course...

Toata compozitia o intindem cu grija peste primul strat si ne grabim cu ea ( ca sa nu se lase) la cuptor pentru 20-25 de minute la aproximativ 170 C.
Cat timp sta la cuptor pregatim crema. Fierbem cele 6 galbenusuri cu plicul de budinca, laptele, plicul de capuccino si zaharul pana se ingroasa.

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca . La fel facem si cu crema pentru ca sa o putem mixa cu untul . Intre timp poti spala vasele...:)
Dupa ce s-au racit toate amestecam crema cu pachetul de unt si intindem totul peste prajitura racita. Presaram ciocolata razuita sau cacao si iata cum va trebui sa arate in tava...
Si asa pe farfurie...




 Sau asa...


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger