Powered By Blogger

duminică, martie 20, 2011

Tort Diplomat cu fondant

M-am decis sa incerc si variantele simple si rapide ale gospodinelor moderne. :) Si iata ca dupa o lunga pauza ,cu ocazia zilei de nastere a soacrei mele m-am hotarat sa-i fac un tort diplomat, nu numai pentru ca ii place foarte mult, ci si pentru ca e un tort usor.Am purces la cumparaturi cu listuta de ingrediente pentru crema diplomat clasica, cand la raionul de patiserie mi-a facut cu ochiul acest produs :
                                
Mi-am zis : de ce nu? Oricum nu aveam foarte mult timp la dispozitie si am pus cutia in cos. De aici mi-a venit ideea de a face un capitol separat cu retete la care sa folosesc aceste produse.
Si acum pasii...din pacate nu am avut aparatul de fotografiat decat la sfarsit ....:(
Ingrediente:
1 cutie Dr Oetker Tort Diplomat
1 l lapte
2 oua
1 cutie compot ananas
150 g stafide
1 blat de tort vanilie
rom, zahar vanilat
perlute decorative roz, albe si argintii
colorant alimentar rosu
Mi-am zis ca e prea banal sa-l fac sa arate ca in poza de pe cutie, asa ca m-am documentat putin si am hotarat sa merg pe " mana " Laurei Adamache si am imbracat tortul in fondant folosind reteta ei.
http://adamache-laura.blogspot.com/2011/01/tort-revelion-2011.html

Mod de preparare:
Am amestecat praful de sarlota cu zeama de la compotul de ananas si l-am lasat sa se odihneasca pentru 10 minute. Intre timp am taiat ananasul bucatele, iar stafidele le-am "inecat" in putin rom. Dupa cele 10 minute am batut ouale si le-am amestecat cu sarlota. Toata compozitia am pus-o apoi pe bain-marie pentru 5 minute.Am lasat-o la racit si am batut praful de frisca cu 1 litru de lapte pastrand 300 g pentru ornat. Cand sarlota s-a racit am adaugat amestecand cu mixer-ul frisca batuta, stafidele si ananasul. Ceea ce a rezultat a fost o crema omogena si gustoasa care s-a facut foarte rapid.
De asemenea am " trisat " si la blat deoarece l-am cumparat gata facut. Rusinica mie, dar daca tot am recurs la "prafuri" ... Le-am aranjat asa:
Am luat un platou si am asezat primul blat, l-am insiropat tot cu zeama de compot amestecata cu putina coaja de lamaie si zahar vanilat, dat in clocot o data, dupa care am asezat jumatate din compozitie, apoi al doilea blat si crema ramasa, iar la final blat insiropat.Toata acesasta operatiune a fost facuta in interiorul unui inel de tort fixat la inceput pe platou. Am dat tortul la rece pana am facut fondantul conform retetei. M-am chnuit destul de mult neavand o suprafata din marmura sau sticla , ci doar blatul de bucatarie, dar pana la urma a iesit desi s-a lipit de vreo cateva ori. Am imbracat tortul racit cu cele 300 g frisca , dupa care am asezat cu grija fondantul. Am taiat formele ( fluturasi si flori ) si le-am aranjat pe tort impreuna cu perutele decorative.
Si iata si rezultatul final. Primul meu tort cu fondant:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger