Powered By Blogger

luni, mai 14, 2012

Pulpe de pui la cuptor

Pentru ca a aparut un concurs nou si ma indeamna la o noua provocare, am decis sa gatesc niste pulpe de pui delicioase la cuptor. Este o reteta simpla, dar pur si simplu delicioasa.
Este vorba despre concursul de bloguri " Bucatar real " organizat de catre hypermarketul cu acelasi nume. Premiul consta in produse din gama Pyroflam, o serie de vase cu calitati unice pe care si le-ar dori fiecare dintre noi in propria bucatarie. De asemenea, intr-o a doua etapa se pot castiga chiar si vouchere pentru cumparaturi  în valoare de 300, 200 sau 100 RON.
Banuiesc ca deja ati auzit de aceste vase si ati acumulat puncte bonus pentru colectie, mai ales daca sunteti client al hypermaketului Real.


Am ales aceasta reteta deoarece s-ar gati perfect intr-un vas Pyroflam, mai ales ca in timpul coacerii temperatura trebuie crescuta treptat, iar pentru fragezirea carnii, in prima parte a coacerii pulpele trebuie acoperite cu un capac.

Ingredinte:
8 pulpe de pui inferioare si superioare
mix condimente ( legume deshidratate, maghiran, cimbru, boia de ardei, sare de usturoi si piper)
1 pahar de vin alb demisec
ulei de masline

Mod de preparare:

Se pregateste mixul de condimente si se pudreaza pulpele proaspat spalate.



Neavand un vas Pyroflam am folosit un vas clasic din ceramica.


Se aseaza carnea in vas, se stropeste cu ulei de masline si se toarna vinul. Se acopera cu capacul si se da la cuptor pentru 10 minute la o temperatura de 150-160 C.


Apoi, temperatura se creste treptat la fiecare 20 de minute cu cate 10 C pana se ajunge la 190 C, dupa care se ia capacul si se mai lasa inca 10 minute. In timpul coacerii carnea se unge din cand in cand cu sosul format. Daca scade prea mult se poate completa cu supa de pui sau apa.





Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger