Powered By Blogger

Retete pentru incepatori

Supa de pui cu taietei


Cea mai simpla reteta din lume!

Ingrediente:
1 pui mai mic sau 5-6 pulpe de pui
1 ceapa alba
4-5 morcovi
1 telina mica
2-3 radacini patrunjel
sare sau Delikat
taietei de casa sau fidelinni

Se curata puiul sau pulpele, se transeaza si se pun intr-o oala de 3 l impreuna cu ceapa intreaga crestata putin la capete, legumele curatate si taiate cubulete. Se pot pune si bucati mai mari, dar asta in cazul in care se face ulterior si salata de boeuf. Se adauga sare sau Delikat ( eu il folosesc pe cel cu legume ) si se pun toate la fiert.





Dupa aproximativ 1 h se incearca carnea daca s-a fiert si se scoate pe un platou. Aici aveti mai multe optiuni: fie o adaugati in supa dupa ce se dezoseaza, fie se adauga la salata de boeuf, fie se prajeste pane asa cum am facut si eu.
Se fierb separat taieteii in apa cu sare, dupa care se adauga in supa. Se mai da un clocot si se gusta daca mai trebuie sare.
Gata!
Simplu de tot!

Salata de icre

Ingrediente:

100 g icre de hering
500 ml ulei
1 lingurita zeama lamaie
1 lingurita mustar
1 ceapa mica

Se curata ceapa, se da pe razatoarea cu gauri mici si se caleste in putin ulei la foc mic.


Intr-un castron mai inalt se pune toata cantitatea de icre si se desfac cu zeama de lamaie si mustar. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza toata cantitatea de ulei, adaugand la sfarsit ceapa calita.
Nu se pune sare deoarece icrele, de obicei,  sunt sarate.


Cel mai bine merg cu paine prajita si masline!
Pofta buna!

Salata cu pui si lipie

Usoara, dar in acelasi timp satioasa

Ingrediente:

1 salata verde
1 ardei capia rosu
1 ardei capia verde
1 castravete
3 rosii
1 cutie de porumb ( mica )
1 ceapa rosie sau ceapa verde
8-10 masline
4 oua fierte
200 g pui prajit ( de preferinta piept)
1 lipie ( paine libaneza ) taiata fasii
200 g branza telemea de vaca
1 plic Salad Dressing de la Knorr cu ardei si verdeturi
sare, piper, ulei de masline

Se pregatesc toate ingredientele, adica: se taie felii castravetele, ardeii, rosiile, ceapa, etc. Ca in imagini...





...apoi se amesteca usor toate intr-un bol, adaugand pe rand fiecare ingredient. Intotdeauna se incheie cu rosiile si branza telemea, iar ouale taiate se aseaza doar la final , inainte de a servi .




Sa nu uitam de dressing care se va prepara conform indicatiilor de pe pachet. Aveti nevoie doar de apa si ulei se masline si...gata dressingul!
Voila!
Salata!










3 comentarii:

  1. Rulada din omleta

    Ingrediente

    6 oua
    200 ml smantana dulce
    6 felii cascaval
    6 felii sunca presata
    100 gr masline fara samburi felii
    3-4 fire patrunjel verde
    busuioc,oregano,rozmarin
    sare,piper
    Mod de preparare
    Se bat amesteca ouale cu smantana si condimentele.Atentie, se bat doar atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult
    Se toarna compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt.E musai sa folositi hartie pentru a fi sigur de reusita omletei, altfel s-ar putea lipi si reteta e compromisa din start.
    Se presara deasupra maslinele feliate si patrunjelul.
    Se introduce in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 20 minute.Nu va speriati daca face valuri, e normal,isi va reveni la final .
    Cand s-a rumenit putin deasupra este gata.
    Se rastoarna pe o alta hartie de copt cu fundul in sus,cu atentie sa nu se rupa.
    Se aseaza pe suprafata omletei feliile de sunca si de cascaval.Se recomanda sa puneti si deasupra un rand pentru o mai buna aderenta a ruladei.
    Se ruleaza strans cu ajutorul hartiei de copt si se lasa cateva minute.
    Se desface apoi din hartie si se feliaza. Se serveste cu ketchup, dar merge de minune si cu un sos dulce-acrisor.
    Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gwendolen spitzer16 ianuarie 2012 la 23:19

    impresionant Sorina...o sa ti vizez salatele..si torturile..piramidele cu banane si ce mai vad acum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Gwendo! Aboneaza-te si astept sa vad ce-ti place cel mai mult! Te pup!

      Ștergere

Powered By Blogger