Powered By Blogger

miercuri, februarie 22, 2012

Crochete din cartofi cu telemea

Crochetele cred ca vor fi intotdeauna pe placul tuturor pentru ca sunt delicoase, crocante si foarte satioase. Se pot adapta in functie de eveniment, servind fie ca aperitiv, fie ca si garnitura.


Ingrediente:

1 kg cartofi
500 g branza telemea
200 g faina
2 oua
sare
1 lingurita gris
3 linguri ulei sau unt topit
300 g pesmet
500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja timp de 30-40 de minute, dupa care se curata de coaja si se zdrobesc cat sunt fierbinti.


Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu uleiul sau untul topit, se adauga ouale, sarea si grisul.Se amesteca bine, la inceput cu lingura, dupa care se poate framanta cu mana. Se adauga si faina framantandu-se in continuare. Daca vi se pare ca compozitia este prea moale, se mai poate suplimenta cu inca putina faina.
Va rezulta un aluat elastic, nelipicios cu care se poate lucra foarte usor.
Se taie telemeaua cubulete.


Apoi se infaineaza suprafata de lucru si se formeaza din aluat un sul.


Se taie apoi rondele, iar fiecare rondea se apalatizeaza si se umple cu un cubulet de branza telemea.

Se formeaza mici bilute ce vor fi puse la fiert intr-o oala cu apa clocotita. Cand se vor ridica la suprafata se vor lua cu spumiera si se vor tavali prin pesmet.





Se prajesc in uleiul incins cate 2-3 minute pe fiecare parte si se servesc fierbinti!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger