Powered By Blogger

luni, noiembrie 07, 2011

Piramide cu banane si vanilie

Pentru concursul de pe blogul Laurei Adamache m-am hotarat sa fac aceste piramide dulci cu vanilie. Si iata reteta!


Ingrediente:

400 ml frisca lichida
200 g zahar
4 oua
1 pastaie de vanilie
1 lingura esenta de rom
200 ml lapte
20 g gelatina granule ( 2 pliculete )
1 pachet biscuiti simpli
1 pachet de biscuiti cu cacao



Mod de preparare:

Intr-o craticioara de 1 litru se pune la inmuiat gelatina in toata cantitatea de lapte si se lasa aproximativ o ora  pentru ca gelatina sa absoarba bine tot lichidul.Frisca se da la congelator pentru a forma cristale de gheata si sa se bata mai bine.
Dupa ce s-a scurs acest timp se bate frisca si se da la frigider.


Peste gelatina inmuiata se adauga galbenusurile , 50 g de zahar din cantitatea totala si semintele din pastaia de vanilie ( eu am pus si pastaia ) , se amesteca bine si se pune pe bain - marie batandu-se cu telul pana cand se dizolva gelatina si se leaga sodoul cu galbenusurile( cam 5 - 6 minute ). Atentie, aveti grija sa nu fiarba ca sa nu se distruga gelatina.



Dupa aceea, se ia de pe aburi si se trece pe un vas cu apa rece , amestecandu-se incontinuu, pana cand se raceste la temperatura degetului.
Albusurile se bat cu zaharul ramas si romul, apoi se ia o lingura cu varf din ele si se pune in acest amestec, amestecand usor cu lingura, numai prin rasturnare.Albusul cu gelatina se desarta peste frisca batuta si se amesteca tot prin rasturnare, usor, pana la fundul vasului, ca sa nu ramana frisca sau albus neamestecate. Pe masura ce albusul se amesteca cu frisca rece, se intareste si crema ramane pufoasa.


Prajitura se monteaza dupa cum urmeaza: se va folosi o forma de chec, tinuta pe cant, astfel incat sa obtinem la final forma triunghiulara. Se tapeteaza cu folie de aluminiu, se pune pe fiecare muchie a formei cate un strat de biscuiti cu cacao si se intinde cu lingura un strat de crema. Apoi se va pune un strat de biscuiti simpli , iarasi crema, apoi bananele intregi, decojite, una in continuarea celeilalte si la final un nou strat de crema . Se nivleleaza si se formeaza baza prajiturii dintr-un nou strat de biscuiti. Se preseaza usor si se da la rece cel putin 2 ore.





Se scoate din tava prajitura, se elimina folia de aluminiu, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger