Powered By Blogger

luni, octombrie 19, 2009

Clatite cu ciuperci

O cina gustoasa sau un aperitiv potrivit pentru orice ocazie!

Ingrediente

Pentru aluatul de clatite
300 g faina
400 ml apa minerala
100 ml lapte
1 lingurita smantana
1 paharel de bere
1 ou
sare
piper

Umplutura
500 g ciuperci proaspete champignon(se pot folosi si cele din borcan)
1-2 cepe mijlocii
1 paharel de vin
busuioc si oregano
200 ml smantana
50 g parmezan sau cascaval ras
marar sau patrunjel
piper
sare
ulei de masline

Mod de preparare
   Aluatul pentru clatite este cel mai simplu aluat de realizat. Intr-un castron inalt se pune faina, apoi oul, sare, piper, ulei, smantana, cescuta cu bere si laptele. Se omogenizeaza totul cu mixerul, apoi se toarna treptat apa minerala pana rezulta un aluat subtire care curge.Se incinge o tigaie, se unge cu putin ulei si se torna cu polonicul o cantitate suficienta cat sa acopere tigaia in intregime. Se lasa sa se prajeasca cam 1 min, apoi se intoarce clatita cu grija folosind un cutit lat sau o paleta de bucatarie. La fel se procedeaza si cu celelalte, in final rezultand cam 10-12 clatite.
   Clatitele vor fi pastrate la cald pe un vas cu apa fierbinte.Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in uleiul de masline, adaugand ciupercile taiate felii, 1/2 lingurita sare, un varf de cutit piper si vinul. Se calesc acoperite, pana cand scade apa ce o lasa si se moaie; daca este nevoie, se aduga cate putina apa, pana cand se fierb bine.Cand vor fi gata, trebuie sa fie bine scazute. Cratita se ia de pe foc, se adauga oregano, busuiocul si smantana.
   Clatitele se umplu cu aceasta compozitie si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Deasupra se presara parmezan sau cascaval ras fin. Vasul se introduce la cuptor cu 10 minute inainte de servire.

   Aceasta reteta este o varianta rapida in cazul in care trebuie sa prepari ceva rapid, gustos si satios!



2 comentarii:

Powered By Blogger