Powered By Blogger

sâmbătă, aprilie 02, 2011

Spaghetti Carbonara



Un fel aparte si delicios pentru dupa-amiezile lejere de acasa. Deci, pentru patru portii aveti nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 cutii frisca lichida de 200 ml
  • 400 g sunca afumata, pastrama sau kaizer dupa preferinte (eu am folosit pastrama de porc)
  • ulei de masline
  • 1 cutie spaghetti
  • parmezan sau cascaval ras
  • sare si piper

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie sunca cubulete si se prajeste in ulei de masline. Nu puneti foarte mult ulei pentru ca s-ar putea sa se taie sosul.
Se lasa la foc mic, iar cand este usor rumenita se stinge totul cu sosul format din galbenusuri si frisca, dupa care se lasa sa fiarba cel mult 5 minute.Nu se lasa mai mult pentru ca exista riscul sa se branzeasca si va arata dezagreabil.
Sosul se prepara din cele patru galbenusuri frecate cu sare si diluate cu intreaga cantitate de frisca, turnata pe rand in jet subtire.La final se condimenteza dupa gust cu sare si piper.




Inainte de servire se strecoara pastele, se aranjeaza pe o farfurie, se toarna o cantitate suficienta de sos si se presara parmezanul (cascavalul) ras.
Delicios! :)




                                                                     Enjoy!

2 comentarii:

Powered By Blogger