Powered By Blogger

marți, octombrie 04, 2011

Corabioare cu salata de boeuf



Ingrediente pentru 8 portii:
4 buc baghete mici (franzelute)
4 morcovi
2 radacina patrunjel
1 jumatate telina
100 g mazare
4-5 castraveti murati
maioneza
sare
piper
8 felii salam uscat
4 felii subtiri sunca Praga ("sunca patrata")
16 scobitori
8 masline negre ( optional )

Se prepara salata de boeuf: se fierb morcovii, patrunjelul si telina, se taie marunt ,la fel si castravetii murati, se adauga mazarea , se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar la final se amesteca cu maioneza gata preparata .

Se iau franzelutele si se taie in doua pe mijloc, li se inlatura miezul si se umplu cu salata.Feliile de sunca se taie in doua pe diagonala in asa fel incat sa rezulte un triunghi.Apoi se inteapa cu scobitoarea la baza si la varf si se fixeaza la capatul jumatatii de bagheta. La fel se va proceda si cu felia de salam, aceasta urmand sa-si ia locul in spatele feliei de sunca. Acestea simuleaza panzele barcii :)

Daca doriti se poate adauga si cate o maslina pentru ...contrast!

Si...gata barcutele!

Eu le-am aranjat pe felii de salata, intercalate cu cateva felii de rulada din sunca si cascaval, umplute cu branza de vaci si struguri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger