Powered By Blogger

duminică, octombrie 18, 2009

Negrese



Ingrediente:
2 pahare zahar
3/4 pahar lapte
3 linguri cacao
200 g unt
1 1/2 pahar faina
5 oua
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de copt
Se pune laptele cu zaharul si cacaua intr-o cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba. Se lasa pe foc sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se da la rece.
Intr-un castron se pune untul si se freaca bine, apoi se amesteca cu trei sferturi din crema cu cacao, iar un sfert se opreste pentru pus deasupra cand este coapta prajitura. In compozitia de unt se adauga cate ungabenus si se freaca dupa fiecare, apoi se introduce faina si la urma se adauga albusuriel batute spuma.
Se unge o tava de placinta cu unt, se presara cu faina si se toarna compozitia in ea. Se introduce la cuptor. Cand s-a desprins de marginile formei este gata; se scoate si se toarna deasupra crema ramasa ( se intinde usor cu dosul lingurii ). Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.
Se poate coace si in forma de chec.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger