Un aperitiv rapid si aspectuos, in special pentru cei care adora pestele !
Ingrediente:
1 ceapa mica
4 lamai mai mari
1 pachet de unt
2 conserve de ton in ulei
1 lingura ulei de masline
8 foi de dafin
sare
piper
Mod de preparare:
Tai capacelele la lamai, pe care le pastrezi, le scobesti miezul si le pui la scurs. Razi ceapa pe razatoarea cu gauri mici si o pui si pe aceasta la scurs.
Incingi uleiul de masline intr-o craticioara si pui ceapa la calit la foc mic. Dupa ce s-a prajit usor, o scoti si o lasi la racit ca sa nu inmoaie untul cand o amesteci in compozitie.
Pui in blender untul moale ( la temperatura camerei ) si il mixezi pana devine pufos. Adaugi tonul scurs de zeama, ceapa racita, sare si piper si mai mixezi pana devine o pasta.
Umpli lamaile cu pasta de peste si asezi capacelele.Infigi decorativ in fiecare lamaie cate doua frunzulite de dafin.
Se dau la frigider cel putin o ora inainte de servire.
Eu le-am aranjat pe platou alaturi de rosii umplute cu vinete, ruladele cu crema de branza si ciupercutele din oua umplute pe un pat de salata verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu