Powered By Blogger

sâmbătă, mai 26, 2012

Musaca cu pui si mozzarella

Si iata ca a sosit si premiul, celebrul vas Pyroflam cel mult dorit! Abia am asteptat sa pun in practica o reteta care poate fi realizata cu succes in acest tip de vase!
M-am decis, dupa multe ezitari si razgandiri, la o "mousaka" cu carne de pui si branza mozzarella. Este un fel mai diferit de musaca deoarece se inlocuieste carnea de porc cu cea de pui, se adauga mozzarella si in plus se condimenteza cu aromatul busuioc.


Ingrediente:
1 vas Pyroflam de 2 l :)
1 kg de cartofi
500 g carne tocata de pui
3 foi de dafin
2 ardei capia rosu copti
1/2 kg rosii
2 cepe
sare, piper, boia de ardei
frunze de busuioc proaspat
300 g branza mozzarella
3 oua
1 lingura de faina
1 cub de unt
3 linguri de pesmet

Mod de preparare:

Se pregatesc ingredientele si se pun  la indemana.

Se fierb cartofii in apa cu sare timp de o jumatate de ora, dupa care se lasa la racit. Intre timp se realizeaza sosul. Se pune la calit ceapa, frunzele de dafin impreuna cu carnea si se lasa sa se rumeneasca usor, dupa care se adauga ardeii copti taiati cubulete si frunzele de busuioc maruntite. Se pune apoi faina si boiaua de ardei, dupa care se "stinge" totul cu pasta de tomate care a fost pregatita in prealabil din rosiile oparite, decojite si mixate in blender. Se condimenteaza cu sare, piper si se lasa la racit urmand ca la final sa se amestece cu doua oua batute.

Se pregateste vasul: se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.


Se aseaza straturi alternative de cartofi taiati rondele, sos si mozzarella razuita pana rezulta 3 straturi din  fiecare, ultimul fiind din cartofi. Se unge totul cu un ou batut amestecat cu mozzarella razuita, se presara frunze de busuioc, piper sau boia de ardei si se da vasul la cuptorul incins la o temperatura de 190 C, acoperit, pentru 15 minute. Dupa ce timpul s-a scurs se ia capacul si se mai lasa inca 15 minute pentru ca sa prinda o crusta aurie.


Se scoate din cuptor, se feliaza si se serveste fierbinte.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger