Powered By Blogger

luni, iulie 30, 2012

Placinta mediteraneana cu verdeturi

Simpla, delicioasa, usoara ...poate tine locul unei cine dupa o zi caniculara, ceea ce experimentam de mult timp :) sau poate constitui un simplu aperitiv. Alegeerea va apartine!
Se poate servi alaturi de niste masline sau rosii proaspete asezonate cu ulei aromat de masline.


Ingrediente:

300 g faina
25 g drojdie
175 ml lapte
2 oua
50 g unt
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa sare
100 g branza de vaci
300 g branza telemea sau feta
100 g mozzarella sau cascaval
2 linguri gris
1 iaurt mic ( de ex Cremoso)
piper
frunze de busuioc, patrunjel si rozmarin proaspete
1 praf de oregano uscat
boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Se face un aluat din drojdia lichefiata cu zaharul, doua linguri de faina  si 50 ml lapte( care va dospi pentru 15 minute intr-un bol). Se amesteca apoi cu untul topit si laptele ramas ( atentie, lichidele sa fie caldute si nu fierbinti ), un galbenus si faina. Se framanta pentru 10 minute pana se obtine un aluat elastic si se pune la dospit din nou, ferit de curenti de aer, langa o sursa de caldura ( acum e chiar simplu, e cald peste tot :)) ) pentru inca 25 de minute. Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in doua parti egale, se intinde fiecare in forma pe care o doriti ( eu am folosit o tava pentru tarte, deci am intins aluatul in forma rotunda ) si se aseaza in tava impaturindu-l in patru si desfacandu-l apoi in tava.

Cat timp aluatul dospeste se face umplutura: se freaca branza de vaci impreuna cu un ou, iaurtul si un varf de cutit sare. Se adauga apoi telemeaua si mozzarella razuita, verdeturile tocate, piperul si grisul. Va rezulta o pasta cremoasa si aromata care se distribuie peste primul strat de aluat.


Se acopera cu celalalt strat de aluat lipindu-le la margine si se inteapa din loc in loc cu furculita ca sa nu faca basicute de aer si se unge cu albusul ramas amestecat cu putin lapte. Se presara cu boia de ardei, piper, sare si oregano uscat.

Se da tava la cuptor pentru 40 de minute la o temperatura de 180 C.
Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa respire, se feliaza si se serveste cu pofta!
:) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger